Αρχείο Ταξιδίων-Ξεναγήσεων 2013

  • 1
  • 2
Prev Next

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΙΝΔΙΑΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 25-11-2013

Στις Εκδηλώσεις: Ταξίδια – Ξεναγήσεις θα βρείτε σχολιασμένες βιβλιογραφικές προτάσεις για την Ινδία (προς το παρόν το πρώτο μέρος). Όχι μόνον για να προετοιμαστούν όσοι πρόκειται να κάνουν το πανοραμικό ταξίδι, αλλά και για όσους γνωρίζουν τη χώρα κι όσους ενδιαφέρονται για αυτόν τον αστείρευτο πολιτισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ: ΙΚΟΝΙΟ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 21-10-2013

Για να παρακολουθήσουμε την τελετή «Σεμά», τους στροβιλιζόμενους Δερβίσηδες, που οργανώνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του μεγάλου Πέρση μυστικού Τζελαλαντίν Ρουμί, ιδρυτή του Τάγματος των Μεβλεβί, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο Ικόνιο (Κόνια) στις 17 Δεκεμβρίου του 1273, οργανώσαμε ένα χειμωνιάτικο τετραήμερο στην πρωτεύουσα των Σελτζούκων του Ρουμ (14-17/12). Ξεναγεί η Μαριάννα Κορομηλά. Εγγραφές από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου (μόνο για μέλη).

Διαβάστε περισσότερα

Η ΙΝΔΙΑ ΤΟΥ 2014

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 23-09-2013

Οι εγγραφές για το δεκαπενθήμερο ταξίδι στην Ινδία (Μάρτιος 2014), που οργανώνει για το Πανόραμα η Ελένη Πετρούτσου, αρχίζουν τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου. Θυμίζουμε τις ημερομηνίες: Σάββατο 15 με Σάββατο 29 Μαρτίου, με πιθανότητα να τα καταφέρουμε να φύγουμε το απόγευμα της Παρασκευής 14/3. Θα το ξέρουμε πολύ σύντομα.

Διαβάστε περισσότερα

Δύο θαλασσογράφοι του 19ου αιώνα

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 12-07-2013

Δύο θαλασσογράφοι του 19ου αιώνα

Διαβάστε περισσότερα

Αργολικός με έδρα τις Σπέτσες

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 01-07-2013

Ο Άδωνις Κύρου μας ξεναγεί στον Αργολικό κόλπο – τη μήτρα του ελληνικού πολιτισμού και ο Κώστας Καραμαλής μας μιλάει για τις Σπέτσες, τη ναυαρχίδα του Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Ένα τριήμερο για να αποχαιρετίσουμε το καλοκαίρι βουτηγμένοι σε μια οικεία θάλασσα, φορτωμένη με μνήμες: Παρασκευή 4 με Κυριακή 6 Οκτωβρίου. Εγγραφές από την Δευτέρα 1 Ιουλίου. Μόνο για μέλη.

Διαβάστε περισσότερα

Σικελία – Sicilia

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 01-07-2013

Το τελευταίο επταήμερο του Οκτωβρίου, στο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, εκεί όπου δημιούργησαν οι Ίωνες και οι Δωριείς την άλλη Ελλάδα και οι Βυζαντινοί άφησαν παντού τις ψηφίδες τους: Παρασκευή 25/10 με Πέμπτη 31/10. Από το Παλέρμο στον Ακράγαντα κι από τις Συρακούσες στο Ταυρομένιον (Ταορμίνα) με ξεναγό τη Μάχη Καρανίκη. Εγγραφές από την Δευτέρα 1 Ιουλίου. Μόνο για μέλη.

Διαβάστε περισσότερα

Για το τριήμερο

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 21-06-2013

Ετοιμάζοντας το ταξιδιωτικό πρόγραμμα της Σικελίας (Παρασκευή 25/10-Πέμπτη 31/10) ξαναείδαμε τα ψηφιδωτά της έπαυλης στην Piazza Armerina, ένα απίστευτο σύνολο που χρονολογείται γύρω στο 310-320. Κι επειδή μας αρέσουν πολύ οι κυρίες που αθλούνται φορώντας τολμηρά μπικίνι, σας παρουσιάζουμε μερικές μήπως σας εμπνεύσουν για το ερχόμενο τριήμερο. Πάντως, το σικελικό πρόγραμμα θα είναι έτοιμο στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας. Καλές διακοπές, με αθλοπαιδιές και μπάνια!

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΙΜΑΙΑ και ΣΤΕΝΑ του ΚΕΡΤΣ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 15-05-2013

Το δεύτερο ταξίδι θα αρχίσει από τον Κιμμέριο Βόσπορο, αυτά τα Στενά του Κερτς που χωρίζουν την ασιατική από την ευρωπαϊκή στέπα, αλλά και την Ρωσική Ομοσπονδία από την Ουκρανία, και συνδέουν τη Μαύρη Θάλασσα με την Θάλασσα του Αζόφ. Μια γοργόνα με δυο ουρές, μια ρηχή θάλασσα με δυο ακτές.

Διαβάστε περισσότερα

Με το ΠΑΝΟΡΑΜΑ στην ΚΡΙΜΑΙΑ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 26-04-2013

Ένα μοναδικό ταξίδι στον Βορρά της Μαύρης Θάλασσας, στον Νότο της σκυθικής στέπας, ανάμεσα στην Αζοφική, τα Στενά του Κερτς (Κιμμέριος Βόσπορος) και τις εκβολές του Δνείστερου και του Δούναβη

Διαβάστε περισσότερα

Παμφυλία – Κιλικία

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 13-03-2013

Γνωριμία με την παράλια ζώνη της ΝΔ Τουρκίας, ανάμεσα στις βουνοπλαγιές του χιονισμένου Ταύρου και τα νερά της Κύπρου: από την Τετάρτη 13 Μαρτίου έως την Καθαρή Δευτέρα 18 Μαρτίου κι από την Αττάλεια, την Πέργη, την Άσπενδο, τη Σίδη και την Αλάνυα μέχρι τη Σελεύκεια, την Ταρσό και τα Άδανα. Ξεναγεί η Μαριάννα Κορομηλά.

Διαβάστε περισσότερα

‘Πριγκίπισσες’ της Μεσογείου στην αυγή της Ιστορίας

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 28-02-2013

Η Χρυσή Καραϊωσηφίδου θα μας ξεναγήσει στην Περιοδική Έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για να γνωρίσουμε τις εικοσιτέσσερις Κυρίες από την Ελλάδα την Κύπρο και την Ιταλία του 10ου – 5ου π.Χ. αιώνα. Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου το πρωί στις 11.00. Η ξενάγηση θα επαναληφθεί την ίδια ημέρα το στις 5.30.

Διαβάστε περισσότερα

«Το ναυάγιο των Αντικυθήρων: το πλοίο, οι θησαυροί, ο μηχανισμός»

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 30-01-2013

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 30/1 το πρωί στις 11.15, η Μάχη Καρανίκη θα μας ξεναγήσει στην πλουσιότατη κι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περιοδική έκθεση που οργάνωσε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Ομάδα έως 25 άτομα, δηλώστε εγκαίρως συμμετοχή. Η ξενάγηση θα επαναληφθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 2/2 (στις 12.00 το μεσημέρι).

Διαβάστε περισσότερα