Αρχείο Εκδηλώσεων 2014

  • 1
  • 2
Prev Next

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 20-12-2014

Σας περιμένουμε το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, 11.00 με 3.00, για τα καθιερωμένα: κρασάκι, τσίπουρο, τσιμπολογήματα κι ευχές. Ένας επιπλέον λόγος για να κοπιάσετε είναι να δείτε την αφίσα που φτιάξαμε για την Έκθεση για τη Συρία. Κι ακόμα, για να γιορτάσουμε μαζί τα εικοστά ένατα Χριστούγεννα του Πανοράματος. Λιλιπούτειο παζάρι θα συνοδεύει την εορταστική συνάντηση.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 05-11-2014

Καλούμε τα πανοραμικά μέλη την Τετάρτη απόγευμα 5 Νοεμβρίου (6.30-9.00)για να συζητήσουμε: για τις ταξιδιωτικές φωτογραφίες και την παρουσίασή τους, τα οργανωτικά για τα εκατοστά γενέθλια της Στάσας Ισηγόνη και τα προγράμματα για την Έκθεση της Συρίας (που θα εγκαινιαστεί στις 6 Φεβρουαρίου). Παράκληση: να δηλώσετε συμμετοχή. Η πρωινή συνάντηση έγινε την Πέμπτη 30/10.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 30-10-2014

Σας καλούμε την Πέμπτη πρωί 30 Οκτωβρίου (11.00-1.30) ή την Τετάρτη απόγευμα 5 Νοεμβρίου (6.30-9.00) στο Πανόραμα. Θέματα προς συζήτηση: Η έκθεση για τη Συρία και τα σχετικά προγράμματα, οι ταξιδιωτικές φωτογραφίες και η παρουσίασή τους, καθώς και τα εκατοστά γενέθλια της Στάσας Ισηγόνη. Παράκληση: να δηλώσετε συμμετοχή.

Διαβάστε περισσότερα

Τραγουδώντας με τον Κώστα Θωμαΐδη, το Σάββατο μεσημέρι

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 18-10-2014

Την έναρξη των φθινοπωρινών εκδηλώσεων θα κάνει ο μουσικός Κώστας Θωμαΐδης, που θα τραγουδήσει με την κιθάρα του μελοποιημένη ελληνική ποίηση. Μία από τις πιο εμπνευσμένες ιδιομορφίες της μουσικής μας παράδοσης που ζωντανεύει με μοναδικό τρόπο τον ποιητικό λόγο από τον καιρό των ανοιχτών οριζόντων. Παρακαλούμε να δηλώστε συμμετοχή.

Διαβάστε περισσότερα

Τον Αύγουστο

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 01-08-2014

Το γραφείο θα κλείσει έναν μήνα, αλλά εμείς μαζεύουμε τα δίχτυα μας κι εξακολουθούμε να δουλεύουμε για την έκθεση της Συρίας. Και για το Αρχείο, με στόχο να ανέβει στις αρχές Φεβρουαρίου. Συντροφιά μας «Τα Χαράγματα», το βίντεο που φτιάξαμε πέρσι τον Αύγουστο κι άρεσε σε πολύ κόσμο. Ξαναδείτε το κι εσείς στα Ταξιδιωτικά Ημερολόγια του 2013 ή πατώντας στην τελευταία φωτ αριστερά πάνω. Φέτος, δυστυχώς, δεν προλάβαμε να φτιάξουμε κάτι για τον Δυτικό Πόντο. Καλές θάλασσες!

Διαβάστε περισσότερα

Το πανόραμα της Συρίας

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 29-07-2014

Μια μεγάλη έκθεση με φωτογραφίες του Θεόφιλου Προδρόμου, για τη χώρα που είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε. Για τον ύψιστο πολιτισμό και την ευγένεια των εξαιρετικών ανθρώπων που είχαμε την τύχη να συναντήσουμε. Για όλα αυτά που είδαμε, που μάθαμε, που νιώσαμε, που αγαπήσαμε. Για όλα εκείνα τα ανείπωτα που της χρωστάμε. Διαβάστε περισσότερα για το φωτογραφικό οδοιπορικό που οργανώνουμε σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης – Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση μελών

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 18-06-2014

Τετάρτη πρωί (11.00-1.30) για όσους μπορούν τα πρωινά ή Τετάρτη απόγευμα (6.30-9.00) για όσους προτιμούν τα απογεύματα, θα συναντηθούμε για το καλοκαιρινό αποχαιρετιστήριο. Κι έχουμε πολλά να πούμε. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τη συμμετοχή σας. [Η φωτ είναι από την πανοραμική βαρκάδα στη λίμνη Βαν, Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014]

Διαβάστε περισσότερα

Την παραμονή

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 28-05-2014

Όπως κάθε χρόνο, οργανώσαμε πανοραμική εκδήλωση μνήμης. Κι όπως πάντα την παραμονή. Φέτος, θα τιμήσουμε τον Κωνσταντινουπολίτη ιστοριοδίφη Ακύλα Μήλλα, για τα τριάντα χρόνια του πολύτιμου εκδοτικού του έργου, με το οποίο ανάστησε την Πόλη. Θα μιλήσει ο ίδιος και η Μαριάννα Κορομηλά. Στη συνέχεια, ο Κώστας Θωμαΐδης θα τραγουδήσει με την κιθάρα του και θα ακολουθήσουν κεράσματα. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας ότι έχουν συμπληρωθεί όλες οι θέσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Πρωινή συνάντηση μελών

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 30-04-2014

Την Τετάρτη 30 Απριλίου (11.00-1.30) θα συναντηθούμε στο Πανόραμα με αποκλειστικό θέμα τις «Οικογενειακές Ιστορίες». Παράκληση να έρθουν μόνον όσοι έχουν επεξεργαστεί το θέμα –έστω και σε μία πρώτη μορφή–, ώστε να συζητήσουμε τα σχετικά, να τεθούν ερωτήματα, να δούμε πώς μπορεί να προχωρήσει ο καθένας. Δηλώστε συμμετοχή.

Διαβάστε περισσότερα

Για το Πάσχα

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 17-04-2014

Το Πανόραμα θα κλείσει από τη Μεγάλη Πέμπτη έως και την Τετάρτη του Πάσχα. [Η συγκλονιστικότερη Αποκαθήλωση της βυζαντινής τέχνης βρίσκεται στην κομνήνεια Μονή του Αγίου Παντελεήμονα (το γνωστό Νέρετζι), πάνω από τα Σκόπια. Κάποτε πρέπει να ξαναπάμε.

Διαβάστε περισσότερα

Άλλη μία συνάντηση μελών

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 10-04-2014

Ύστερα από ομόφωνο αίτημα, συμφωνήσαμε (ομόφωνα και πάλι) να συναντηθούμε το πρωί της Πέμπτης 10 Απριλίου, στις 11.00. Τα πρωινά της Πέμπτης είναι, λέει, ταυτισμένα με το Πανόραμα. Χαρά μας. Πάντως, θα μας διευκολύνετε στα οργανωτικά αν δηλώσετε συμμετοχή. Τις προάλλες ήρθαν 52 φίλοι. [Το ψηφιδωτό βρίσκεται στο ΝΕΟ Μουσείο Νικοπόλεως, που έχει ήδη κλείσει. Το φωτογράφησε ο Δούκας Δούκας στις 2/4/2011, όταν το Μουσείο είχε μόλις ανοίξει!]

Διαβάστε περισσότερα

Πρωινή Συνάντηση Μελών

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 02-04-2014

Σας καλούμε την Τετάρτη 2 Απριλίου στις 11.00 το πρωί, για την καθιερωμένη συνάντηση. Εκτός των άλλων έχουμε προγραμματίσει να δούμε αποσπάσματα από δύο παλαιά ντοκιμαντέρ με θέμα τον Κεραμεικό και την Ελευσίνα, ώστε να προετοιμαστούμε και για τις αττικές ξεναγήσεις που θα κάνουμε πριν από το Πάσχα. Παράκληση: δηλώστε συμμετοχή.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 18-01-2014

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου θα κόψουμε την πανοραμική πίτα, που, σύμφωνα με την παράδοση, θα ετοιμάσει η Ελένη Πετρούτσου. Σας περιμένουμε στις 12.00 το μεσημέρι. Για να ετοιμάσουμε τον κατάλογο, σας παρακαλούμε να μας ειδοποιήσετε για τη συμμετοχή σας.

Διαβάστε περισσότερα

Έως τα Θεοφάνεια

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 07-01-2014

Το γραφείο του Πανοράματος θα είναι κλειστό έως και την ημέρα των Θεοφανείων. Θα ανοίξει ξανά την Τρίτη 7 Ιανουαρίου και οι διαλέξεις αρχίζουν το απόγευμα της Τετάρτης – με επανάληψη το πρωί της Πέμπτης (η τέταρτη διάλεξη του Κώστα Καραμαλή). Στο μεταξύ, μπορείτε να παρακολουθήσετε τις τρεις πρώτες διαλέξεις στο blod.gr, όπου έχουν ανέβει και οι Χετταίοι, με ομιλήτρια τη Μάχη Καρανίκη…

Διαβάστε περισσότερα