Αρχείο Ταξιδίων-Ξεναγήσεων 2012

Πρωινή ξενάγηση στο «Βυζαντινό Σαλέντο»

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 27-11-2012

Η Φωτεινή Καϊμάκη, φωτογράφος βραβευμένη σε διεθνείς διαγωνισμούς, διαπρεπής φιλόλογος και μελετήτρια της Μεγάλης Ελλάδας –κι ένα από τα παλιότερα μέλη του Πανοράματος–, παρουσιάζει τη φωτογραφική καταγραφή της με θέμα τα βυζαντινά κατάλοιπα στο Σαλέντο, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών.
Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου θα ξεναγήσει στην Έκθεση τα μέλη του Πανοράματος.

Διαβάστε περισσότερα

Κατά μήκος της Εγνατίας και του ποταμόδρομου του Στρυμόνα

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 25-09-2012

Ένα εξαήμερο ταξίδι στη θρακομακεδονική «μεσοποταμία» και τη δυτική Βουλγαρία: από τις εκβολές του Στρυμόνα μέχρι τις πηγές του στο οροπέδιο της Σόφιας κι από τον Στρυμονικό κόλπο έως τον Έβρο. Περιλαμβάνεται μία περιήγηση στην αρχαία Θάσο.
Τρίτη πρωί 25/9 με Κυριακή απόγευμα 30/9, αφετηρία και κατάληξη η Θεσσαλονίκη. Ξεναγούν: η Χρυσή Καραϊωσηφίδου και η Μαριάννα Κορομηλά. Εγγραφές από την Παρασκευή 31 Αυγούστου.

Διαβάστε περισσότερα

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 16-06-2012

Μια πρώτη αναφορά στα μετακαλοκαιρινά μας προγράμματα, για να έχουμε πάντα να σκεφτόμαστε τα επόμενα ταξίδια. Και, φυσικά, το πρόγραμμα θα κυκλοφορήσει πολύ εγκαίρως. Πάντως οι πιθανότερες ημερομηνίες είναι μεταξύ 25 και 30 Σεπτεμβρίου και στις ξεναγήσεις περιλαμβάνεται μία ημέρα στην Θάσο, την οποία έχουμε τόσα χρόνια να επισκεφθούμε.

Διαβάστε περισσότερα

Θαμμένοι με τ’ άλογα τους

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 27-04-2012

Το εκπληκτικό εύρημα της Μικρής Δοξιπάρας είναι ένας ταφικός τύμβος των αρχών του 2ου μ.Χ. αιώνα, όπου, δίπλα στους λάκκους στους οποίους είχε γίνει η αποτέφρωση των νεκρών, αποκαλύφθηκαν πέντε τετράτροχες άμαξες, μαζί με τα υποζύγιά τους. Με αυτές είχαν μεταφερθεί οι νεκροί στον τόπο της ταφής. Θα επισκεφθούμε τον Τύμβο στις 27 Απριλίου. Μα πού βρίσκεται το χωριό Μικρή Δοξιπάρα; Δείτε περισσότερα στο Ημερολόγιο Ταξιδιών.

Διαβάστε περισσότερα

Ξενάγηση στη Ρωμαϊκή Συλλογή του Ε.Α.Μ.

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 03-03-2012

Θυμίζουμε ότι η ξενάγηση στην πλούσια Ρωμαϊκή Συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που αναβλήθηκε λόγω της απεργίας (στις 11/2), θα γίνει το Σάββατο 3 Μαρτίου. Συνάντηση στις 12.00 το μεσημέρι. Ξεναγεί η Μάχη Καρανίκη. Κι αυτός (στη φωτ) είναι ο πάνοπλος και τετράκις στεφανωμένος Σπαρτιάτης μονομάχος Πηνελάης, επιτύμβιο ανάγλυφο του 3ου αι., το οποίο αναλύσαμε στην διάλεξη για τις αθλητικές εκδηλώσεις στον κύκλο: «Η Αυτοκρατορία των τριών ηπείρων».

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 06-02-2012

Παρασκευή αργά το απόγευμα 6/4 - Επιστροφή νωρίς το πρωί 17/4 (Τρίτη της Διακαινησίμου). Ξεναγεί η Μαριάννα Κορομηλά.
Οι εγγραφές αρχίζουν την Δευτέρα 6/2 κι επείγουν. Συνεννοηθείτε με το γραφείο.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΗ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 30-01-2012

Ετοιμάσαμε ένα ακόμη πενθήμερο με κέντρο τη Νάπολη, με ξεναγήσεις στην Πομπηία και το Ερκολάνουμ. Παρασκευή μεσημέρι 2 Μαρτίου με Τρίτη βράδυ 6 Μαρτίου. Ξεναγεί η Μάχη Καρανίκη. Ομάδα 10-14 άτομα. Το πρόγραμμα είναι ίδιο με αυτό της Καθαράς Δευτέρας, δείτε Εκδηλώσεις-Ταξίδια: Νάπολη και Πομπηία. ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΕΙΓΟΥΝ: από Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΟ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 25-01-2012

Αλεξανδρούπολη. Ο ποταμόδρομος του Έβρου και η Αδριανούπολη. Η Ανατολική Θράκη, τα βουνά του Μικρού Αίμου (Στράντζα), η Βιζύη και η Μαύρη Θάλασσα (Μήδεια). Ίμβρος, το νησί των Θρακικών Σποράδων. Αίνος και ομηρικές μνήμες στο εβρίτικο Δέλτα. Αλεξανδρούπολη.
Ξεναγεί η Μαριάννα Κορομηλά. Συνοδεύει ο Δημήτρης Ξανθούλης. Πέμπτη απόγευμα 26 Απριλίου με Τρίτη βράδυ 1 Μαΐου (Πρωτομαγιά). Εγγραφές από την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα

Νάπολη και Πομπηία

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 10-01-2012

Ξεναγεί η Μάχη Καρανίκη. Το πρόγραμμα για το πενθήμερο ταξίδι (24 – 28 Φεβρουαρίου), που περιλαμβάνει και την αργία της Καθαρής Δευτέρας, είναι έτοιμο. Εγγραφές από τις 10 Ιανουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα