Διαλέξεις 2016

  • 1
  • 2
Prev Next

Ονειρικοί κήποι

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 21-11-2016

Η καθηγήτρια Σοφία Ριζοπούλου θα παρουσιάσει στο Πανόραμα την «Hypn-eroto-machia» ένα από τα πιο διάσημα αρχέτυπα της διεθνούς τυπογραφίας, που εκδόθηκε από τον Άλδο Μανούτιο στη Βενετία το 1499. Αν και διεθνώς γίνονται μελέτες από την εποχή της Αναγέννησης μέχρι σήμερα, για το περιεχόμενο του κειμένου, στην Ελλάδα σχεδόν ουδείς γνωρίζει την περιήγηση του Πολύφιλου μέσα σε κήπους και μεσογειακά τοπία, μέχρι να συναντηθεί με την πολυαγαπημένη του Πόλια.

Διαβάστε περισσότερα

Οι Σασανίδες

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 03-11-2016

Μία πρόσθετη (τέταρτη) διάλεξη στον πρώτο κύκλο διαλέξεων με θέμα την Περσία – Ιράν, για όσους παρακολούθησαν στο Πανόραμα τις τρεις πρώτες. Την Τετάρτη 9/11 το απόγευμα, επανάληψη το πρωί της Πέμπτης 10/11.

Διαβάστε περισσότερα

Στη Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 02-11-2016

Το Πανόραμα στη Θεσσαλονίκη οργάνωσε τον νέο κύκλο διαλέξεων: Τρεις εισαγωγικές διαλέξεις για το Ιράν (τον Νοέμβριο) με ομιλήτρια τη Μαριάννα Κορομηλά και τρεις διαλέξεις με θέμα την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1204 (τον Δεκέμβριο) με ομιλητή τον Γιάννη Μαυρίκο (δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα)

Διαβάστε περισσότερα

ΙΡΑΝ τρεις διαλέξεις

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 15-09-2016

«Η απώτερη Μέση Ανατολή, ο τόπος, οι άνθρωποι» τρεις δίωρες εισαγωγικές διαλέξεις για το Ιράν, τον Οκτώβριο στο Πανόραμα. Ομιλήτρια η Μαριάννα Κορομηλά. Έναρξη το απόγευμα της Τετάρτης 5/10, πρωινή επανάληψη από την Πέμπτη 6/10. Δείτε περισσότερα και εγγραφείτε εγκαίρως.

Διαβάστε περισσότερα

Κ/ΠΟΛΗ τρεις διαλέξεις

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 26-04-2016

Ο δεύτερο κύκλος με θέμα «Κωνσταντινούπολη: Τοπογραφία και πολεοδομική οργάνωση»
αρχίζει μετά την εβδομάδα της Διακαινησίμου (το απόγευμα της Τετάρτης 11/5 με πρωινή επανάληψη την Πέμπτη 12/5) και θα αναπτυχθεί σε τρεις δίωρες διαλέξεις. Ομιλήτρια η Μαριάννα Κορομηλά

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντινούπολη, μέρος πρώτο

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 08-04-2016

«Ιστορική Γεωγραφία του ευρύτερου χώρου: η Προποντίδα / Θάλασσα του Μαρμαρά, ο Βόσπορος, η θρακική ενδοχώρα και ο μικρασιατικός περίγυρος». Δύο διαλέξεις τον Απρίλιο στο Πανόραμα. Ομιλήτρια η Μαριάννα Κορομηλά

Διαβάστε περισσότερα

Σκηνές από την Ιλιάδα

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 01-04-2016

Μία πρόταση επιστροφής στις ρίζες της ποιητικής μας παράδοσης, όπου ζωντανεύουν σκηνές ανθρώπινες, πάντα επίκαιρες, πέρα από χρόνο και τόπο. Ομιλήτρια η Κική Ξυλά. Τετάρτη απόγευμα 6/4.

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη, τρίτος κύκλος

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 11-03-2016

Ο τρίτος κύκλος διαλέξεων που οργανώνει το ΑΠΑΝ στη Θεσσαλονίκη αρχίζει την Κυριακή 20/3 (το απόγευμα στις 6.00). Θέμα: Η Μονή της Χώρας. Ομιλήτρια η Μαριάννα Κορομηλά

Διαβάστε περισσότερα

Επανάληψη διαλέξεων

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 22-02-2016

Οι δύο διαλέξεις με θέμα «Κωνσταντινούπολη, ιστορική γεωγραφία του ευρύτερου χώρου», που οργανώνει το ΑΠΑΝ στη Θεσσαλονίκη και αρχίζουν την Παρασκευή 26/2, θα επαναληφθούν την Κυριακή 28/2 και 6/3 (το απόγευμα 6.00-8.30). Ομιλήτρια η Μαριάννα Κορομηλά

Διαβάστε περισσότερα

«Συναισθήματα»

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 08-02-2016

«... Είναι εγγενή, βιολογικά καθοριζόμενα και όχι επίκτητα ...». Διάλεξη στο Πανόραμα την Τετάρτη 17/2 κι επανάληψη την Πέμπτη 18/2, για μία θεμελιώδη λειτουργία της ανθρώπινης ύπαρξης που ενδιαφέρει όλους (δείτε αναλυτικά). Ομιλήτρια η Φωτεινή Στυλιανοπούλου, Δρ Νευροεπιστημών, ομ. καθηγήτρια Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διαβάστε περισσότερα

Διάλεξη για τη ΜΝΗΜΗ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 08-01-2016

Μια Νευροβιολογική Προσέγγιση στις Διεργασίες της Μνήμης επειδή «Η μνήμη είναι το ημερολόγιο της ζωής μας, που πάντοτε φέρνουμε μαζί μας» όπως είπε ο Oscar Wilde. Ομιλήτρια η Φωτεινή Στυλιανοπούλου, καθηγήτρια Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Ιανουάριο (δείτε περισσότερα ...)

Διαβάστε περισσότερα