«Συρία» Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στη Θεσσαλονίκη

palmyraΠαλμύρα, η θρυλική καραβανούπολη της όασης στην ανατολική έρημο της Συρίας, ανάμεσα στον Ευφράτη και τη Δαμασκό. Αναπαράσταση της Μεγάλης ΚιονοστοιχίαςΣτο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που συμπληρώνουν την έκθεση «Χαίρε, ω φιλτάτη Συρία! Πολιτιστικό οδοιπορικό με τον φακό του Θεόφιλου Προδρόμου σε έναν κόσμο οριστικά χαμένο» το Αρχείο της Πολιτιστικής Εταιρείας Πανόραμα (ΑΠΑΝ apan.gr) οργάνωσε ένα Σεμινάριο για εν ενεργεία εκπαιδευτικούς. Ομιλήτρια η ιστορικός Μαριάννα Κορομηλά, επιστημονική υπεύθυνη του ΑΠΑΝ. Το πρώτο έγινε το Σάββατο 7/2 με τη συμμετοχή 18 δασκάλων και καθηγητών από σχολεία της Θεσσαλονίκης, της Δράμας, του Σουφλιού και της Αθήνας.
Το Σεμινάριο θα επαναληφθεί την Τετάρτη 11/2 το απόγευμα 4.00 με 6.00 και θα ολοκληρωθεί με μία ωραία ξενάγηση στην Έκθεση. Γίνεται στον χώρο όπου στεγάζεται η έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή, Βασιλίσσης Όλγας 108, απέναντι από τον ναό της Αναλήψεως), στο ισόγειο, όπου στεγάζεται το ΕΛΙΑ. Σε όσους συμμετέχουν θα δοθούν σημειώσεις και εποπτικό υλικό από το Αρχείο του Πανοράματος.
Μόνο μετά από δήλωση συμμετοχής στη γραμματεία. Τηλέφωνο 2310-295.170 και 171. Παράκληση προς τους συμμετέχοντες: να είστε στις 4.00 εκεί για να αρχίσουμε (χωρίς το «ακαδημαϊκό τέταρτο»).

Η άποψή μας είναι να γίνονται τα σεμινάρια σε μικρούς κύκλους, με τη συμμετοχή 18-22 ατόμων, ώστε να υπάρχει δυνατότητα καλύτερης επικοινωνίας. Για αυτό παρακαλούμε αφενός να δηλώνετε συμμετοχή κι αφετέρου, εφόσον έχετε δηλώσει, να ερχόσαστε. Ήταν στενάχωρη η προχθεσινή απουσία πέντε εκπαιδευτικών. Στενάχωρη και γιατί κατέλαβαν θέσεις κάποιων άλλων που θα ήθελαν να έρθουν και δεν μπορούσαμε νε τους εγγράψουμε, αλλά και γιατί πρόκειται για εκπαιδευτικούς. Ευτυχώς οι θέσεις συμπληρώθηκαν από δύο δασκάλους που ήρθαν από την Αθήνα, μία δασκάλα που ήρθε από τη Δράμα και μία καθηγήτρια που ήρθε από το Σουφλί.
Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες πάρα πολύ. Η παρουσία τους επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον των ανθρώπων που υπηρετούν τη δύσμοιρη παιδεία μας και το υψηλό επίπεδο των περισσότερων εκπαιδευτικών.

Το Σεμινάριο θα επαναληφθεί μία ακόμα φορά την Πέμπτη 5/3 (4.00-6.00) και θα ολοκληρωθεί με μία ωριαία ξενάγηση.

Παλμύρα, η θρυλική καραβανούπολη της όασης στην ανατολική έρημο της Συρίας, ανάμεσα στον Ευφράτη και τη Δαμασκό. Αναπαράσταση της Μεγάλης Κιονοστοιχίας

Θυμίζουμε και τη σειρά των απογευματινών διαλέξεων που αρχίζει την Πέμπτη 12/2 (στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη) και διαρκεί ως την Κυριακή 19/4. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.