«Αρχαιολογία και νέοι προβληματισμοί»

Είναι το θέμα της τέταρτης ανοιχτής συζήτησης που οργανώνει ο εκδοτικός οίκος Μέλισσα, στο πλαίσιο του εορτασμού των 60 χρόνων από την ίδρυσή του. Εισηγητές: ο καθηγητής Άγγελος Δεληβορριάς, διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, ο καθηγητής Κώστας Κωτσάκης, η Λίνα Μενδώνη, αρχαιολόγος και γεν. γραμματέας του ΥΠΠΟΤ και η καθηγήτρια Ίρις Τζαχίλη. Την Πέμπτη 17 Μαΐου στις 7.00 το απόγευμα, στο ισόγειο του Βιβλιοπωλείου (Σκουφά 58).

Τον Κύκλο των Ανοιχτών Συζητήσεων «Η Αρχαιολογία σε διάλογο με τις άλλες επιστήμες και τέχνες» συντονίζουν οι: Χρίστος Ντούμας, ο Χρήστος Μπουλώτης και ο Δημήτρης Φιλιππίδης.

Τα εξηντάχρονα του εκδοτικού οίκου. Οι θεματικοί άξονες γύρω από την ιστορία και την εξέλιξη των εκφάνσεων του ελληνικού πολιτισμού όσο και την ανάδειξη της σύγχρονης προβληματικής σχετικά με το υλικό της Ιστορίας, ο τρόπος χειρισμού των θεμάτων και η εκδοτική ποιότητα της Μέλισσας έχουν συμβάλλει ουσιαστικά στην πολιτιστική ζωή του τόπου. Το σώμα της εκδοτικής παραγωγής αποτελεί πολύτιμο κομμάτι της ελληνικής βιβλιογραφίας του 20ού και του 21ου αιώνα.

Μπορείτε να ανατρέξετε στην Ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου: www.melissabooks.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Απόλλωνα! δεύτερο: η φλόγα κι εμείς Με τον φακό »