ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΤΖΙΑ 16-18 Μαΐου

Ένα τριήμερο με οικοδέσποινα – ξεναγό την Ελένη Πετρούτσου

001Εξ αρχής σας ενημερώνουμε ότι επειδή η Κυριακή 18/5 είναι ημέρα εκλογών, έχουμε φροντίσει να βρισκόμαστε στην Αθήνα περίπου στις 5.30 το απόγευμα, ώστε να προλάβουν οι ταξιδιώτες να ψηφίσουν. Επίσης, φροντίσαμε να πάμε από την Αθήνα στο Λαύριο την Παρασκευή 16/5 νωρίς το απόγευμα και να γυρίσουμε από το Λαύριο στην Αθήνα με πούλμαν (και με τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή). Ελπίζουμε ότι θα σας διευκολύνει αυτή η ομαδική μεταφορά. Η διάρκεια του θαλάσσιου ταξιδιού είναι μία ώρα και δέκα λεπτά

Οι ημέρες είναι μεγάλες κι ο καιρός είμαστε σίγουροι ότι θα έχει στρώσει ως τότε. Κάτω από κανονικές συνθήκες, η εποχή είναι ιδανική και το κυκλαδονήσι ευωδιάζει.

Το πρόγραμμα προβλέπει αρκετά περπατήματα, αλλά και μεταφορές με πουλμανάκι, καθώς και υποστήριξη υποζυγίων (μουλάρια). Την Παρασκευή αργά το απόγευμα θα περπατήσουμε από το κεντρικό λιμάνι της Κορησσίας στον όρμο Βουρκαρίου όπου και ο προϊστορικός οικισμός της Αγίας Ειρήνης. Εισαγωγή στην μυθολογία και την ιστορία της Κέας. Το πρωί του Σαββάτου 17/5 θα πάμε με πούλμαν ως το νοτιοανατολικό μέρος του νησιού κι από τον Αϊ Σημιό θα ακολουθήσουμε το παλαιό μονοπάτι προς την αρχαία Καρθαία, μία από τις τρεις σημαντικές αρχαίες πόλεις της Τζιας (Κέας). Ο αρχαιολογικός χώρος έχει αναστηλωθεί πρόσφατα. Θα επιστρέψουμε από το αρχαίο μονοπάτι προς τη θέση Σταυρουδάκι, όπου θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν με προορισμό την τοποθεσία Έξινες-Βελάδο της ανατολικής Τζιας. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία για ένα οικογενειακό μεσημεριανό γεύμα και αργά το απόγευμα θα γυρίσουμε στο λιμάνι. Την Κυριακή θα πάμε στην πρωτεύουσα του νησιού Ιουλίδα, όπου θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο με την πολύ ενδιαφέρουσα Προϊστορική Συλλογή, και θα πάμε μέχρι τον «Λέοντα», το αρχαϊκό λαξευμένο στο βράχο λιοντάρι, σύμβολο της Ιουλίδας. Στην επιστροφή θα έχουμε λίγο χρόνο για να περιηγηθούμε τον παραδοσιακό οικισμό και να πάρουμε εγκαίρως το πλοίο για το Λαύριο όπου θα μας περιμένει το πούλμαν για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

002Οι εγγραφές έχουν αρχίσει. Αν θέλετε αναλυτικό πρόγραμμα, ειδοποιείστε το γραφείο. Θυμίζουμε τα πανοραμικά: τήρηση των ωραρίων και κλειστά τα κινητά τηλέφωνα. Οι εκδρομές και τα ταξίδια του Πανοράματος είναι μόνο για μέλη.