Η Αθήνα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Η Ιστοσελίδα ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ μοιάζει να ήταν ένα φιλόδοξο έργο, το οποίο άρχισε πριν από μερικά χρόνια και, απ’ ό,τι φαίνεται, σταμάτησε μετά την αρχική φάση, έχοντας καλύψει ορισμένα βασικά θέματα. Παρόλα αυτά, όποιος μπει στο http://www.eie.gr/archaeologia θα βρει:

Στο «Αρχείο των νεότερων μνημείων» μια πρώτη συνοπτική παρουσίαση των μνημείων της πόλης (από το 1456 έως το 2003) –όπου βρίσκει κανείς βασικές πληροφορίες για πολλά κτίσματα, ακόμα και για πολυκατοικίες του Μεσοπολέμου– μαζί με μερικές φωτογραφίες ή και κατόψεις-σχέδια

Στην «Ηλεκτρονική έκδοση» μία σειρά από άρθρα με τα οποία γνωστοί επιστήμονες καλύπτουν την ιστορική εξέλιξη της Αθήνας από την Προϊστορική εποχή έως τα σύγχρονα χρόνια

Στο «Αιδ’ Εις Αθήναι …η πριν πόλις» θα παρακολουθήσει ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ - αφιέρωμα στα νεοκλασικά σπίτια της Αθήνας με κείμενα του Γιάννη Τσαρούχη και εικόνες του Σπύρου Βασιλείου (διάρκειας 20΄). Την παραγωγή (του 1980), τη διεύθυνση φωτογραφίας και την σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Γραμματικόπουλος.

Για το έργο, που ελπίζουμε να συνεχιστεί, αν και όταν λυθούν τα πελώρια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΙΕ, δείτε σχετικά το συνημμένο αρχείο.

pdfΓια την Αθήνα του ΕΙΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Γιάννης Ατζακάς, «Φως της Φονιάς» Πρωτομαγιά »