Όλος ο Κύκλος Διαλέξεων για τα βαλκάνια τώρα στο blod.gr

Στον Ιστότοπο του Ιδρύματος Μποδοσάκη μπορείτε να δείτε και να ακούσετε ολοκληρωμένο τον Κύκλο των Διαλέξεων:

Διάλεξη πρώτη, Κώστας Καραμαλής: «1870-1908 Από το φιρμάνι για τη Βουλγαρική Εξαρχία, τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο και τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου έως τον μακεδονικό Αγώνα και την Επανάσταση των Νεοτούρκων»

Διάλεξη δεύτερη, Κώστας Καραμαλής: «1912-1913 Οι Βαλκανικοί πόλεμοι»

Διάλεξη τρίτη, Βασιλική Τσακόγλου: «Ο Διωγμός των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης, 1913-1918»

Διάλεξη τέταρτη, Κώστας Καραμαλής: «Ο Πρώτος Παγκόσμιος πόλεμος»

Διάλεξη πέμπτη, Κώστας Καραμαλής: «Η χωροταξική οργάνωση των πόλεων της Ανατολής και το παράδειγμα της Σαλονίκης. Η αλλαγή του χαρακτήρα της μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 1917 και οι μεγάλες πληθυσμιακές ανακατατάξεις, 1922, 1943»

keimeno kamara
Αν μπείτε σε μία από τις παραπάνω ηλεκτρονικές διευθύνσεις, θα μπορείτε να συνδεθείτε και με οποιαδήποτε άλλη από τις πέντε διαλέξεις του Κύκλου. Τις επόμενες ημέρες θα ανέβει και η παρουσίαση του Αργύρη Μαλτσίδη με θέμα τη μελέτη του για τον ναύαρχο Βότση και τον τορπιλισμό του Φετχί Μπουλέντ.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ, δημοσιεύουμε το σύντομο κείμενο που μας έστειλε η Έφη Αλλαμανή με θέμα το Μουσείο των Βαλκανικών Πολέμων, το οποίο στεγάζεται στην έπαυλη Μοδιάνο, στο χωριό Γέφυρα (το παλιό Τοψίν) και την προσωπικότητα του Χασάν Ταχσίν πασά, του Οθωμανού αρχιστράτηγου που παρέδωσε τελικά αμαχητί τη Θεσσαλονίκη στις ελληνικές δυνάμεις στις 26 Οκτωβρίου του 1912. Θα το βρείτε στη σελίδα Ημερολόγια Ταξιδιών.

kamara tram

Βιβλιοθήκη Φωτογραφιών

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τέρψιν παραδείσου … Η Έφη Αλλαμανή γράφει: »