Πανδημία και δημοκρατία

1bΜε την ευκαιρία της (διαδικτυακής) συζήτησης που θα γίνει στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum στις 3 Οκτωβρίου του 2020 μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ισραηλινού καθηγητή Γιουβάλ-Νώε Χαράρι, αναδημοσιεύουμε εκτενές άρθρο του Χαράρι σχετικά με μία σημαντική παράμετρο του θέματος του φετινού Φόρουμ, που είναι «Η Νέα Αντικανονικότητα, επαναεπινοώντας τη Δημοκρατία».
Σημειώνουμε ότι πρόσφατα σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αμερικανικό δίκτυο ο Χαράρι δήλωσε ότι θα επέλεγε την Ελλάδα για να διαχειριστεί παγκοσμίως την κρίση του κορονοϊού και όχι τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η φετινή εκδήλωση Athens Democracy Forum οργανώνεται από το Democracy and Culture Foundation σε συνεργασία με τους The New York Times, υπό την αιγίδα της προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σε συνεργασία με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τη Δημοκρατία (United National Democracy Fund), το Kofi Annan Foundation, τον Δήμο Αθηναίων και την εφημερίδα Καθημερινή. Περισσότεροι από 50 ομιλητές έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους είτε με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά.
Με βασικό παρουσιαστή τον αρθρογράφο των New York Times, Roger Cohen, το συνέδριο θα συντονίσουν επίσης οι σημαντικότεροι συνεργάτες της εφημερίδας: Liz Alderman (Chief European Business Correspondent) και Steven Erlanger (Chief Diplomatic Correspondent – Europe).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Η ψηφιακή εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό. Απαραίτητη η προεγγραφή στο athensdemocracyforum.com.

>>>>>>>>>>>> ΔΕΙΤΕ το pdf

pdfY.N.HARARI_Pandemic_March_2020.pdf

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σαλαμίνα 480 π.Χ. Γρηγοριανό Ημερολόγιο »