Νάξος τον Μάιο

01 ΠΛΑΪΝΑΞΟΣ 

Τετραήμερη περιήγηση σε έναν πλουσιότατο και σχεδόν άγνωστο αιγαιοπελαγίτικο και κατεξοχήν κυκλαδικό κόσμο,
με επίκεντρο τα δεκάδες βυζαντινά μνημεία του νησιού τον Μάιο
Τετάρτη πρωί 22/5 – Σάββατο απόγευμα 25/5/2019
Ξεναγεί η Μαριάννα Κορομηλά, συνοδεύει η Εύα Βόγια


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις διανυκτερεύσεις στο πολύ καλό, κεντρικό και παραθαλάσσιο Naxos Resort Beach Hotel. Εκτός από τα βυζαντινά, που επιλέξαμε με μεγάλη δυσκολία λόγω της πληθώρας και του ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν, θα περπατήσουμε την πολύ καλά διατηρημένη καστροπολιτεία της Χώρας (δείτε την εικονογραφική περιήγηση που ακολουθεί), όπου και το πλουσιότατο Αρχαιολογικό Μουσείο, θα περπατήσουμε την Απείρανθο και θα επισκεφθούμε τα μουσεία της, το Χαλκί με την έξοχη Πρωτόθρονη και άλλους πολλούς οικισμούς και θα επισκεφθούμε τις λιγοστές αρχαιότητες αυτού του μεγάλου πνεύμονα του ιωνικού πολιτισμού στο κέντρο των Κυκλάδων.
Πολύτιμη στάθηκε η συμβολή της Δήμητρας και της Μαργαρίτας Γριτσοπούλου στην οργάνωση όλου του ταξιδιού και ελπίζουμε να μας συνοδεύσουν για να μας μυήσουν στο ναξιώτικο περιβάλλον και να μας γνωρίσουν μερικούς από τους ανθρώπους που διατηρούν ζωντανές τις παραδόσεις. 

02 ΠΛΑΙΟ καιρός τον Μάιο είναι θαυμάσιος, η τουριστική κίνηση δεν έχει φτάσει σε έξαρση, κι εγώ δεν θα ξεχάσω ποτέ τις ευωδιές, τα τριαντάφυλλα και τα σπάρτα, αλλά και τις τσαμπούνες και τα περιστασιακά γλέντια, όταν έκανα μια μεγάλη επιτόπια έρευνα στο νησί τον Μάιο του 1982. Τα βυζαντινά με είχαν αφήσει τότε άφωνη, μολονότι δεν είχαν αρχίσει ακόμα οι αναστηλώσεις. Δυστυχώς, δεν έχω βρει κάποιον που να κράτησε τη σειρά των ραδιοφωνικών εκπομπών που είχα κάνει τον Ιούνιο εκείνης της χρονιάς. Αν γνωρίζετε εσείς, θα είναι ιδιαίτερη χαρά. ΜΚ

Φεύγουμε με δύο πτήσεις: Αναχώρηση με την Sky Express την Τετάρτη στις 10:05 – άφιξη στο νησί στις 10:45 ή / και αναχώρηση με την Aegean στις 9:25 – άφιξη στο νησί στις 10:05 (οι θέσεις είναι λιγότερες σε αυτή την πτήση). Αφού συμπληρωθούν οι θέσεις στην Sky Express, θα χρησιμοποιήσουμε τις διαθέσεις θέσεις στην Aegean. Το ξεναγικό πρόγραμμα αρχίζει αμέσως μετά την άφιξη με περπάτημα στη γραφικότατο Κάστρο της Χώρας και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Πάμπολλα καλά εστιατόρια υπάρχουν στην παραλία σε απόσταση 3-10 λεπτά από το ξενοδοχείο μας. Τις άλλες τρεις ημέρες θα κινηθούμε στο νησί με πούλμαν και θα κάνουμε σύντομες στάσεις για μεσημεριανά μεζεδάκια στα χωριά. Πολλές εκκλησίες θα ανοίξουν ειδικά για την ομάδα μας.
Επιστροφή με την Sky Express το Σάββατο. Αναχώρηση από τη Νάξο στις 17:20 – άφιξη στην Αθήνα στις 18:00 ή / και επιστροφή με την Aegean το Σάββατο. Αναχώρηση στις 17:00 – άφιξη στην Αθήνα στις 17:45


>> Όποιος θέλει μπορεί να πάει στη Νάξο την Τρίτη 21 Μάιου με πρωινή πτήση (9:25-10:05) ή απογευματινή (16:00-16:40). Αρκεί να το δηλώσει με την εγγραφή.

Από τη Βόρειο Ελλάδα: αυθημερόν με αεροπλάνο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Νάξος και Νάξος-Αθήνα-Θεσσαλονίκη
την Τετάρτη 22/5 (δεύτερο) η Aegean αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη το πρωί στις 6:25 και φτάνει στην Αθήνα στις 7:17, όποτε οι ταξιδιώτες συνεχίζουν για Νάξο με Aegean στις 9:25
Για την επιστροφή το Σάββατο 25/5 η Aegean αναχωρεί από την Αθήνα στις 22:00 και φτάνει στη Θεσσαλονίκη στις 22:55.

Τα ταξίδια του Πανοράματος γίνονται αποκλειστικά για τα μέλη και τους συνδρομητές. Βασικοί όροι, όπως πάντα, είναι:
Το κινητό τηλέφωνο να είναι κλειστό όταν βρίσκεται μαζί η ομάδα (ξεναγήσεις, περπατήματα, πούλμαν, εστιατόριο). Η αυστηρή τήρηση των ωραρίων, εφόσον κινούμαστε μαζί (αλλά όποιος θέλει κάνει το δικό του πρόγραμμα, αρκεί να ενημερώσει για την απουσία του). Η καλή διάθεση και το ομαδικό πνεύμα, απαραίτητα για την επιτυχία ενός ομαδικού ταξιδιού.

Εγγραφές από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου. Εγγραφείτε το συντομότερο.

Θα προηγηθούν δύο εισαγωγικές διαλέξεις. Ομιλήτρια η Μαριάννα Κορομηλά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΑΡΧΑΙΑ ΙΩΝΙΑ Φθινοπωρινό Παρίσι »