Με βιβλία και Μόραλη


plaiΚυριακάτικες βόλτες στην Αθήνα, τα μαγαζιά ανοιχτά, πάμπολλα τα χριστουγεννιάτικα παζάρια και τα «μπαζάρ», αμέτρητες οι προκλήσεις και οι προσκλήσεις κι ο καιρός μυστήριος (καλούτσικος; ή βροχερός; ή ανεμοδαρμένος;). Από τα χίλια δυο προκλητικά, επιλέγουμε τα μαγαζιά των μουσείων και των ιδρυμάτων και θυμίζουμε τη βιβλιοαγορά που οργάνωσαν για το Σαββατοκύριακο (με μουσικές κλπ) οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης. Στην Πλάκα, Θουκυδίδου 4. 
Κι επειδή όποιος δεν πρόλαβε να δηλώσει εγκαίρως συμμετοχή στην ξενάγηση που θα κάνει σήμερα ο ζωγράφος Γιώργος Χατζημιχάλης στην έκθεση «Γιάννης Μόραλης» στο Μπενάκη της Πειραιώς, σας ενημερώνουμε ότι έχουν προγραμματιστεί άλλες δύο ξεναγήσεις που θα γίνουν τις δύο τελευταίες Παρασκευές του έτους (αλλά πρέπει να δηλώσετε το συντομότερο συμμετοχή στο τηλ. 210-345 3111, Δευτ.-Παρ., 10:00-15:00). Στις 21 Δεκ. στις 19:00 ξεναγούν ο ζωγράφος Τάσος Μαντζαβίνος και ο επιμελητής της έκθεσης Νίκος Παΐσιος. Στις 28 Δεκ. στις 19:00 ξεναγεί ο Νίκος Παΐσιος. Συναρπαστική περιδιάβαση. Αλλά κι αν δεν εξασφαλίσετε θέση, κάντε τα αδύνατα δυνατά για να πάτε κάποια άλλη μέρα-ώρα στην έκθεση.
Ακούστηκε ότι ενώ επρόκειτο να λήξει αρχές Ιανουαρίου, θα παραταθεί μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου.
Μην τυχόν και χάσετε αυτό το θαυμάσιο πανόραμα του Μόραλη και της εποχής του. Όσες φωτογραφίες κι αν ανεβάσει κανείς, είναι αδύνατο να δώσει και το ελάχιστο από την αίσθηση αυτής της μοναδικής έκθεσης. Ο επιμελητής Νίκος Παΐσιος έγραψε κυριολεκτικά ιστορία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2018