Ενός έτους το νέο Μουσείο Τεγέας

002 tegea mesa plaiΤο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας, ένα μικρό κόσμημα της Αρκαδίας όχι μόνο για τα εκθέματα και τη σπάνια συλλογή του αλλά και για την άρτια οργάνωσή του, άνοιξε τις πύλες του και πάλι στις 2 Σεπτεμβρίου του 2014, έπειτα από διακοπή επτά χρόνων. Στο μουσείο, που έκλεισε το 2007, έγινε κτηριολογική αναβάθμιση στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ και ακολούθησε, από το 2011 κι έπειτα, η επανέκθεση των έργων βάσει μουσειολογικής - μουσειογραφικής μελέτης την οποία έκανε η Εφορεία και ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Τώρα, κτηριολογικά και μουσειολογικά αναβαθμισμένο, λειτουργεί υποδειγματικά.

Το Μουσείο έχει θέσει υποψηφιότητα για να λάβει το χρίσμα του Ευρωπαϊκού Μουσείου της Χρονιάς για το 2016. Σε αυτό το πλαίσιο, το επισκέφθηκε την Τρίτη 25 Αυγούστου η Shirley Collier, κριτής του European Museum Forum, προκειμένου να γνωρίσει από κοντά ένα από τα ευρωπαϊκά μουσεία που έθεσαν υποψηφιότητα για το European Museum of the Year Award 2016.
O θεσμός του European Museum of the Year Award (ΕΜΥΑ) ιδρύθηκε το 1977 και τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στόχο έχει να βραβεύει σε ετήσια βάση την καλύτερη μουσειακή πρακτική στην Ευρώπη και να ενθαρρύνει τις καινοτόμες δράσεις στην κοινωνία των Μουσείων.
>>>> Θα επανέλθουμε στο χωριό Αλέα (κοντά στην Τρίπολη), όπου βρίσκονται το πολύ ενδιαφέρον επαρχιακό και υπερσύγχρονο Μουσείο και ο αρχαιολογικός χώρος με τον ναό της Αθηνάς. Η Πελοπόννησος είναι πανέμορφη και το φθινόπωρο.

Πηγή: Arcadia Portal

logo