Απογευματινή Βιβλιοπαρουσίαση και Μουσική Βραδιά

tanburΓια την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου (6.30 – 9.15) οργανώσαμε μία σύνθετη εκδήλωση αφιερωμένη στην Ανατολή:

Η Μιράντα Σοφιανού θα παρουσιάσει το θαυμάσιο βιβλίο της Ο παππούς μου ο Φάχρη και θα μας μιλήσει για την έρευνα που έκανε γύρω από αυτή τη μεγάλη οικογένεια που ξεκινάει από το Χαλέπι του 18ου αιώνα, με τον επιχειρηματία Χατζή Χάννα Φάχρη, για να καταλήξει στην Πόλη κι από εκεί, ο κλάδος των Σοφιανών στην Πέργαμο του 19ου αιώνα κι εντέλει στη Νέα Σμύρνη, όπου μεταφέρθηκε ολοζώντανη η Πέργαμος και μαζί της όλος ο ελληνισμός της Ανατολής.

Θα ακολουθήσει διάλειμμα με εκλεκτά κεράσματα!

Το μουσικό πρόγραμμα θα αρχίσει γύρω στις 8.15

Θα παίξουν οι μουσικοί:

Βασίλης Μπαραμπούτης, σάζι, τανμπούρ, τραγούδι

και Στρατής Ψαραδέλλης, πολίτικη λύρα και πολίτικο λαούτο

Εγγραφείτε εγκαίρως

002Σημειώνουμε ότι εκείνο το πρωινό του Νοεμβρίου που είχε έρθει η γοητευτική κυρία Σοφιανού στο Πανόραμα, εκτός από τα απανωτά γέλια και τη μεγάλη συγκίνηση, η δυναμική παρουσία της και ο φορτισμένος λόγος της στάθηκαν το έναυσμα για να αποφασίσουμε επιτέλους να υλοποιήσουμε μία ιδέα που στριφογύριζε από χρόνια στο μυαλό όλων μας: τις οικογενειακές ιστορίες. Να καταγράψουμε, δηλαδή, τις πατρογονικές ιστορίες και μνήμες – το νήμα που μας συνδέει με τους παππούδες και τις γιαγιάδες, τους γεννήτορες και τη γενέτειρα, τη ρίζα.

Θα επανέλθουμε σύντομα κι αναλυτικά στο θέμα, αλλά περιμένουμε τους προβληματισμούς σας και ζητάμε την ενεργό συμμετοχή σας.