Ταξιδεύοντας με το Πανόραμα: Άνοιξη – Καλοκαίρι του 2009

001Α Ν Ο Ι Ξ Ι Α Τ Ι Κ Η Χ Ι Ο Σ
Πέμπτη βράδυ 30/4 – Κυριακή βράδυ 3/5/2009

Για την Πρωτομαγιά, τη μαστίχα και τα εσπεριδοειδή στον ανοιξιάτικο Κάμπο με τις εξαίσιες μυρουδιές, αλλά και την ανακαινισμένη Νέα Μονή με τα ψηφιδωτά του 11ου αιώνα. Ξεναγεί η Ελένη Πετρούτσου.

ΑΝΩ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ
Ανάμεσα στον Άνω Τίγρη και τον Άνω Ευφράτη. Ανάμεσα στους Αχαιμενίδες Πέρσες και τους Αραμαίους. Ανάμεσα στους Σελευκίδες και τους Πάρθους, τους Ρωμαίους, τους Σασανίδες και τους Βυζαντινούς. Ανάμεσα στο Χαλιφάτο, τα τουρκομανικά Εμιράτα και τους Μογγόλους. Ανάμεσα στον Αντίταυρο και την συριακή Έρημο. Στις άκρες των ακρών, γιατί «είμεθα ένα κράμα εδώ».

Αναχώρηση την Παρασκευή βράδυ 29/5 – Επιστροφή την Δευτέρα πρωί 8/6/2009. Με ξεναγό τη Μαριάννα Κορομηλά.

ΓΕΩΡΓΙΑ και ΒΑ ΤΟΥΡΚΙΑ τον ΙΟΥΝΙΟ
Αναχώρηση την Τετάρτη πρωί 17/6 (Αθήνα – Πόλη – Τιφλίδα)
Επιστροφή την Δευτέρα απόγευμα 28/6/2009 (Ερζερούμ – Πόλη – Αθήνα)

Από τα σύνορα της Γεωργίας με το Αζερμπαϊτζάν και το Νταγκεστάν έως τους απομακρυσμένους οικισμούς του Καυκάσου και από την ιστορική Κολχίδα έως την ιστορική επαρχία Ταό Κλαρτζέτι (σήμερα στην ΒΑ Τουρκία) και το μεσαιωνικό αρμενικό Βασίλειο του Ανί.
Θα είναι, επιτέλους, ένα από εκείνα τα εντελώς ιδιαίτερα ταξίδια σαν εκείνα τα παλαιά καλά και πρωτοπόρα ταξίδια που έκανε το Πανόραμα πριν από την άγρια τουριστικοποίηση του κόσμου που μας ενδιαφέρει.

Ξεναγούν Γεωργιανοί επιστήμονες από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Τιφλίδας και η Μαριάννα Κορομηλά. Η προθεσμία για εγγραφές λήγει στις 14/4.

Υπενθυμίζουμε τους πανοραμικούς όρους, που τους θεωρούμε απαραίτητους για την επιτυχή έκβαση ενός ομαδικού ταξιδιού: αυστηρή τήρηση των ωραρίων, κλειστά τα κινητά τηλέφωνα, καλή διάθεση και ομαδικό πνεύμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΡΟΔΟΣ. Με ξεναγό τη Μάχη Καρανίκη