ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Μόλις γυρίσαμε από την Φρυγία, όπου είδαμε πολύ ενδιαφέροντα κι εν πολλοίς άγνωστα μνημεία σε μία προτουριστική περιοχή της ασιατικής Τουρκίας. Ναι, υπάρχει ακόμα και αυτή η όψη, που θυμίζει τις παλαιές εποχές των πανοραμικών ταξιδιών.

Τώρα ετοιμαζόμαστε για το δεκαπενθήμερο ταξίδι στην ΑΙΘΙΟΠΙΑ, με ξεναγό τον Αποστόλη Κόκκινο (Πέμπτη 21 Οκτωβρίου με Τετάρτη 3 Νοεμβρίου).

Την ίδια ημέρα, το πρωί της Πέμπτης 21 Οκτωβρίου, μία άλλη ομάδα ξεκινά για το θεματικό τετραήμερο στην ΗΠΕΙΡΟ, που ετοίμασε η Ελένη Πετρούτσου. Αυτό το φθινοπωρινό ταξίδι έχει θέμα: την Τυροκομία, τα Τυροκομεία, τα Τυριά και τους Τυροκόμους. Θα συνδυαστεί, βέβαια, με επισκέψεις στα βυζαντινά και τα μεταβυζαντινά μνημεία της περιοχής, στα μεγάλα και τα μικρά τοπικά μουσεία, στο Μέτσοβο και τα Ζαγοροχώρια –αυτό το μοναδικό οικιστικό σύνολο που αντέχει ακόμα –επιβεβαιώνοντας τον ποιητή … «μνήμη του λαού μου σε λένε Πίνδο». Από την φθινοπωρινή περιήγηση δεν θα μπορούσε να λείπει η Δωδώνη, αυτό το πανάρχαιο Ιερό σε αυτό το τόσο φορτισμένο περιβάλλον. Μία συγκλονιστική εμπειρία.

Οι Διαλέξεις θα αρχίσουν την δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου, με έναν κύκλο αφιερωμένο στην πηγή της ζωής, το Νερό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: ΦΡΥΓΙΑ 22 με 27 Σεπτεμβρίου »