ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

Ξεναγεί η Μαριάννα Κορομηλά.
Συνοδεύει ο Δημήτρης Ξανθούλης.
Αναχώρηση την Δευτέρα 23/5 το πρωί, αεροπορικώς για Βελιγράδι. Επιστροφή το απόγευμα της Κυριακής 29/5.

Την Δευτέρα 23/5 ολοήμερη ξενάγηση στο Βελιγράδι.
Την Τρίτη 24/5, ακολουθώντας τον Δούναβη, θα επισκεφθούμε το θρυλικό κάστρο του Σμεντέρεβο (15ος αι.) και το ρωμαϊκό Βιμινάκιουμ, για να καταλήξουμε στη λίμνη Σρέμπρνο Τζέζερο.
Τετάρτη 25/5 ακολουθώντας πάντα τον Δούναβη προς τα ανατολικά και τις Σιδηρές Πύλες, θα επισκεφθούμε το κάστρο Κολουμπάκ (14ος αι.), θα διασχίσουμε τον Εθνικό Δρυμό του Ντέρνταπ κι αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα κάνουμε με πλεούμενο ένα μικρό μέρος του μεγάλου ποταμού. Διαμονή στο Κλάντοβο.
Πέμπτη 26/5 ξενάγηση στις ρωμαϊκές αρχαιότητες της Ευτυχούς Ρομουλιάνας / Felix Romulijiana. Αφήνοντας την ανατολική Σερβία, θα κινηθούμε στην ενδοχώρα όπου θα επισκεφθούμε μοναστήρια του 12ου – 15ου αιώνα. Μονή Μανασίτζα, Μονή Ραβανίτσα. Διαμονή στο Κράλιεβο.
Παρασκευή 27/5 ημέρα αφιερωμένη στην κοιτίδα του σερβικού πολιτισμού, την Κοιλάδα των Βασιλέων / Dolina Kraljeva και τα ιστορικά μοναστήρια της Ζίτσας, της Στουντένιντσας, του Κράντατς, της Σοπότσανης. Διαμονή στους ξενώνες της Μονής Μιλέσεβα.
Σάββατο 28/5 ξενάγηση στη Μονή Μιλέσεβα κι από εκεί στο Οπλενάκ / Oplenac κέντρο του Σερβικού Κράτους τον 19ο αι., όπου και το ταφικό παρεκκλήσι της βασιλικής οικογένειας των Καραγιώργεβιτς. Βράδυ στο Βελιγράδι.
Κυριακή 29/5 ξενάγηση στο Βελιγράδι και αναχώρηση για το Αεροδρόμιο. Η πτήση για Αθήνα αναχωρεί στις 17.50.

Εγγραφές από την Τετάρτη 6/4. Ζητείστε το αναλυτικό πρόγραμμα. Παρακαλούμε να εγγραφείτε το αργότερο ως την Τετάρτη 13/4.