ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

Ξεναγεί η Χρυσή Καραϊωσηφίδου
Συνοδεύει ο Δημήτρης Ξανθούλης
Ομάδα 30-35 άτομα. Μόνον για συνδρομητές του Α.ΠΑΝ. Εγγραφές από το Σάββατο 18 Ιουνίου

Τετάρτη 26/10. Αναχώρηση με Λούφτχανσα στις 19.00. Άφιξη στις 20.30 (τοπική ώρα). Διαμονή τέσσερις νύχτες (με πρωινό) στο ξενοδοχείο Eden Wolff, 4 αστέρων και πολύ κεντρικό – κοντά στον περίφημο Σταθμό του Μονάχου. Επιστροφή την Κυριακή 30/10, αναχώρηση με Λούφτχανσα στις 14.45 (τοπική ώρα). Άφιξη στην Αθήνα στις 18.10 (ώρα Ελλάδας). Έτσι οι εργαζόμενοι χάνουν μόνον μία εργάσιμη ημέρα (την Πέμπτη 27/10), ενώ οι Θεσσαλονικείς καμία, λόγω του τριήμερου εορτασμού.

Ο καιρός συνήθως είναι ευχάριστα φθινοπωρινός τέτοια εποχή. Έχει τελειώσει και το ξακουστό Φθινοπωρινό Φεστιβάλ, με τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και τα πολλά παρατράγουδα. Υπάρχουν δύο πολύ ενδιαφέρουσες βραδινές εκδηλώσεις: το μπαλέτο Multiplicity. Forms of Silence and Emptiness την Πέμπτη 27/10, 19.30 με 21.30 και η πρεμιέρα της όπερας Der Rosenkavalier Richard Strauss (έργο που παρουσιάστηκε το 1910) το Σάββατο 29/10, στις 18.00 (συνολική διάρκεια 4.45, μαζί με τα δύο διαλείμματα), αλλά και πολλές άλλες εκδηλώσεις, μουσικές, γαστρονομικές κλπ, καθώς το Μόναχο είναι μία πολύ ζωντανή πόλη κι ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο, που ξέρει να υποδέχεται τους επισκέπτες απ’ όλα τα μέρη του κόσμου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο πολύωρες ξεναγήσεις, μία στην Γλυπτοθήκη την Πέμπτη (όπου και τα γλυπτά της Αφαίας) και μία στο Αρχαιολογικό Μουσείο (με την εξαιρετική συλλογή αρχαίων ελληνικών αγγείων, μεταξύ άλλων) την Παρασκευή. Μία βόλτα με πούλμαν στο νεοκλασικό Μόναχο (sightseeing), στην οποία θα μας συνοδεύει και τοπική ξεναγός. Η βόλτα θα καταλήξει στο ανάκτορο του Nymphenbourg. Μία περιήγηση με ξενάγηση στην παλιά πόλη, με τραμ και πεζή: Marienplatz, Rezidenze, εκκλησίες, και σε μερικές από τις πολύ ενδιαφέρουσες πινακοθήκες, εκθέσεις, αγορές κλπ. Βεβαίως θα υπάρχει και ελεύθερος χρόνος, για να απολαύσει κανείς μόνος του την πόλη.

Μολονότι είναι ακόμα αρκετά νωρίς, για τις ελληνικές ταξιδιωτικές συνήθειες, πρέπει να επιβεβαιώσουμε το συντομότερο δυνατόν τις θέσεις που έχουμε εξασφαλίσει στο αεροπλάνο και τα δωμάτια στο ξενοδοχείο. Άρα επείγουν οι εγγραφές. Επίσης, επείγει το κλείσιμο θέσεων σε κάποιες από τις παραστάσεις που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Ιδίως για την πρεμιέρα της Όπερας, που η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη και δεν είναι σίγουρο ότι θα βρούμε ή θα βρείτε θέσεις. Λάβετε υπόψη σας ότι το ηλεκτρονικό ταμείο για τις 29/10 ανοίγει την 1η Ιουλίου.

Μπορείτε να κάνετε μόνοι σας τις κρατήσεις, μέσω της Ιστοσελίδας http://www.bayerische.staatsoper.de/889- ή για όποια άλλη εκδήλωση σας ενδιαφέρει, αφού πλοηγηθείτε στο διαδίκτυο. Εμείς μπορούμε να αναλάβουμε να κλείσουμε θέσεις στην όπερα ή το μπαλέτο, αλλά αυτή την στιγμή δεν ξέρουμε ούτε αν θα βρούμε εισιτήρια ούτε σε ποιό ύψος τιμής θα τα βρούμε. Όποιος έχει όμως την δυνατότητα της πλοήγησης στο διαδίκτυο, καλύτερα να χειριστεί μόνος του το θέμα.
Τα κλειστά κινητά τηλέφωνα είναι πάντα προϋπόθεση για όλα τα πανοραμικά ταξίδια, όπως και η τήρηση των ωραρίων. Οι καπνιστές να λάβουν υπόψη τους ότι τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά στην Βαυαρία. Μόνον έξω επιτρέπεται το κάπνισμα.

Εγγραφές από το Σάββατο 18 Ιουνίου. Προηγούνται όσοι έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά παρακαλούμε να ανταποκριθείτε σύντομα εξαιτίας των λόγων που ήδη αναφέραμε.

Θα προηγηθούν τον Οκτώβριο δύο Διαλέξεις με ομιλητή τον Κώστα Καραμαλή και θέμα την ιστορία της Βαυαρίας από τη Μεσαιωνική περίοδο έως την επικράτηση του Ναζισμού: την Τετάρτη (απόγευμα) 12 και 19/10 κι επανάληψη την Πέμπτη (πρωί) 13 και 20/10. Οι Διαλέξεις, βέβαια, είναι γενικού ενδιαφέροντος, αλλά θα είναι πολύ χρήσιμο να τις παρακολουθήσουν και οι ταξιδιώτες. Θα τα βρείτε όλα αναλυτικά στην Ιστοσελίδα μας αρχές Σεπτεμβρίου. Ενώ σε μερικές ημέρες (αρχές Ιουλίου θα αναρτήσουμε και τις Σημειώσεις Διαλέξεων (Μέρος Πρώτο και Δεύτερο) της Χρυσής Καραϊωσηφίδου που έγιναν στο Πανόραμα.

Θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα για τη Ρουμανία (Τετάρτη 21/9 βράδυ με Κυριακή βράδυ 2/10) είναι έτοιμο και οι εγγραφές έχουν αρχίσει.

Ευχόμαστε να έχετε ένα δροσερό και ήρεμο καλοκαίρι, με απαραίτητη πανοπλία την ψυχραιμία!

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι από το αρχείο του Κώστα Καραμαλή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ »