Πρώτος κύκλος διαλέξεων για τη Συρία

001Ιστορική Γεωγραφία της Μέσης Ανατολής
Ένα διαχρονικό ταξίδι από τις Πύλες της Συρίας, στην Κιλικία, ως τη Λωρίδα της Γάζας στην είσοδο του Σινά και τον κόλπο της Άκαμπα στην Ερυθρά Θάλασσα κι από τα παράλια της Μεσογείου και τα φοινικικά λιμάνια ως τον Ευφράτη και τη Μεσοποταμία.
Μέσα από ορεινές διαβάσεις κι απέραντες ερημικές εκτάσεις, που συνδέουν κοιτίδες πανάρχαιων πολιτισμών, παραποτάμιες κοιλάδες και ελαιώνες που οδηγούν σε κοσμοπολίτικες μεγαλουπόλεις, ιδρυμένες από τους Σελευκίδες. Ακολουθώντας τα καραβάνια στους δρόμους των μυρωδικών και των θυμιαμάτων, που καταλήγουν στις αγορές της οικουμένης. Παρακολουθώντας Ασσύριους, Αραμαίους και Μακεδόνες, ποιμένες, μάγους, αστρονόμους κι ασκητές, αυτοκράτορες, χαλίφες και εμίρηδες, προσκυνητές κι εμπόρους, αποικιοκράτες και σύγχρονους κατακτητές.

Δύο εισαγωγικές διαλέξεις για μια πρώτη προσέγγιση του χώρου
Ομιλήτρια η Μαριάννα Κορομηλά

 

Την Τετάρτη 12 και 19/11, ώρα 6.30-9.00
Επανάληψη την Πέμπτη 13 και 20/11, ώρα 11.00-1.30
Εγγραφείτε εγκαίρως

002Ο επόμενος κύκλος των διαλέξεων για τη Συρία θα αρχίσει στις 11 και 12 Φεβρουαρίου και θα συνεχιστεί ως τα τέλη Μαρτίου του 2015, για να παρακολουθούμε κατά κάποιον τρόπο τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα συμπληρώνουν και θα προεκτείνουν την Έκθεση που θα εγκαινιαστεί στις 6/2 στη Θεσσαλονίκη.