Χριστουγεννιάτικο ΕΛΙΑ στη Θεσσαλονίκη

gouriΑυτή η χελώνα είναι το γούρι για το 2015. Όχι γιατί προχωράει αργά, αλλά γιατί είναι σύμβολο τύχης, μακροζωίας και σταθερότητας. Επιπλέον, πρόκειται για αντίγραφο αρχαίου αιγινίτικου νομίσματος του 6ου αιώνα π.Χ., δηλαδή ενός από τα παλαιότερα ελληνικά νομίσματα –αν όχι του παλαιότερου, που κόπηκε σε μορφή χελώνας για να θυμίζει τους προνομισματικούς τύπους των οικονομικών συναλλαγών και να γίνει ευκολότερο αποδεκτό από τη συντηρητική κοινωνία της Αρχαϊκής εποχής.
Το γούρι διατίθεται σε ασήμι 925ο ή επίχρυσο με χειροποίητο φινίρισμα.

Αλλά στο Παζάρι του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) θα βρείτε, εκτός από το γούρι και τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, χίλια δυο άλλα ελκυστικά πράγματα: κάρτες, δώρα εμπνευσμένα από τις συλλογές του ΕΛΙΑ για μικρούς και μεγάλους, λευκώματα και βιβλία του ΕΛΙΑ με έκπτωση έως και 50%, περιοδικά και εφημερίδες περασμένων δεκαετιών, σπάνιες παρτιτούρες, παλαιά έντυπα, συλλεκτικά αντικείμενα και αυθεντικά παιχνίδια. Δηλαδή όλα αυτά που μας αρέσει να χαζεύουμε, να ξεφυλλίζουμε, να δωρίζουμε στον εαυτό μας (ίσως και σε φίλους, αν δεν είμαστε πολύ εγωιστές).

Σπεύσατε λοιπόν, γιατί στο αθηναϊκό Παζάρι του ΜΙΕΤ-ΕΛΙΑ όποιος άργησε να πάει έχασε πολλά.

Το Παζάρι θα γίνει στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, Τσιμισκή 11
Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 8:00 το βράδυ, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από τις 11:00 το πρωί έως τις 3:00 το απόγευμα.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ

www.elia.org.gr * eliathes@miet.gr

001  002