Χριστουγεννιάτικη εορταγορά στο Ψυχικό

001Το Σωματείο Διεθνών Σχέσεων και Πολιτιστικών Ανταλλαγών Καλύμνου – Αθήνας, το οποίο έχει σημαντική δραστηριότητα και με το οποίο έχει συνεργαστεί το Πανόραμα στον τομέα των ανταλλαγών, για την πρόσκληση μαθητών από την Πόλη και την καλοκαιρινή διαμονή τους στην Κάλυμνο, για να γνωρίσουν τη χώρα και να μάθουν καλύτερα την ελληνική γλώσσας, οργανώνει διήμερη εορταγορά και απευθύνει σε όλους της παρακάτω πρόσκληση.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Όπως κάθε χρόνο, οι δραστηριότητές μας ξεκινούν με τη Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά μας και σας καλούμε το Σάββατο13 Δεκεμβρίου, από τις 10.00 έως τις 18.30,ή την Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, από τις 10.30 έως τις 18.00, στο Ψυχικό, στην αίθουσα του Δημοτικού κτηρίου, επί της Πλατείας Βασιλέως Γεωργίου Β΄(λεπτομερές σχεδιάγραμμα θα βρείτε εδώ, στο συνημμένο αρχείο).

Όπως σε κάθε εορταγορά, θα σας έχουμε ετοιμάσει, με αγάπη και μεράκι, μια μεγάλη ποικιλία δώρων για μικρούς και μεγάλους: μαξιλάρια, όμορφα έργα χειροτεχνίας, διακοσμημένα κεριά, κοσμήματα, σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού καθώς και παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων.

Σε κάθε εορταγορά μας σημαντική θέση κατέχει η παραδοσιακή μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Θα βρείτε, λοιπόν, τα καλύμνικα ρεβίθια, νηστήσιμα «φύλλα», (ντολμαδάκια), σπιτικές χορτόπιτες, πατμιακές τυρόπιτες και διάφορα άλλα. Θα βρείτε ακόμα το βραβευμένο καλύμνικο μέλι, κριθαροκουλούρες, εφτάζυμα, ελιοπιτάκια και πολλά άλλα εδέσματα της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

002Η παρουσία σας, σε καιρούς δύσκολους, θα μας δώσει μεγάλη χαρά και πολύτιμη θα είναι η συμβολή σας για την πραγματοποίηση του έργου μας, που, όπως γνωρίζεται, σκοπό έχει την καλλιέργεια και τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, και απευθύνεται σε παιδιά ομοεθνών, καθώς και σε φοιτητές και καθηγητές απ’ όλον τον κόσμο!

pdfΣχεδιάγραμμα, πληροφορίες