Για την Αττάλεια και πάλι

attaleiaΦτιάξαμε ένα επτάλεπτο οπτικοακουστικό αφήγημα (σε μορφή βίντεο) για να προβάλλουμε την διάλεξη του Θοδωρή Κοντάρα, με τίτλο «Να τα ταξιδέψω θέλω της Αττάλειας τα νερά», που έγινε στο Πανόραμα στις 6/2 και βιντεοσκοπήθηκε από το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Χρησιμοποιήσαμε το υπέροχο δημοτικό τραγούδι, που είναι και ο τίτλος της διάλεξης, το οποίο βρήκαμε στη Μουσική Συλλογή «της Κυρά-Θάλασσας» (δύο cd, έκδοση του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου). Τραγουδάει η ανεπανάληπτη κυρά Δόμνα, η οποία μας λείπει όλο και περισσότερο –πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τότε που την αποχαιρετίσαμε μια παγερή μαρτιάτικη μέρα.

Το φωτογραφικό υλικό είναι από τα αρχεία της οικογένειας Πεχλιβανίδη, του Θοδωρή Κοντάρα και του ΑΠΑΝ, καθώς και από τον Κατάλογο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αττάλειας. Η παραγωγή του οπτικοακουστικού έγινε από το Δημιουργικό Τμήμα του ΑΠΑΝ, με ευθύνη της Μαρίνας Κόκορη.

Η δίωρη διάλεξη για την Αττάλεια (Antalya) της αρχαίας Παμφυλίας (ΝΔ Τουρκία) στο Διαδίκτυο.

Η διάλεξη του Θοδωρή Κοντάρα, μελετητή του μικρασιατικού ελληνισμού, έχει ανέβει στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μποδοσάκη blod.gr (όπου μπορείτε να ακούσετε πλήθος από ενδιαφέροντα θέματα, παρακολουθώντας τον ομιλητή και το εικονογραφικό υλικό του). Για να συνδεθείτε με την «Αττάλεια της Παμφυλίας» blod.gr.

Αττάλεια «πόλις έξοχος της Παμφυλίας»
ΠΑΝΟΡΑΜΑ – ΑΠΑΝ (2013) apan.gr