Χαντζόπουλος, «ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ»

Ωτακουστής της ιστορίας και της καθημερινότητας. Οξυδερκής, καίριος, λακωνικός, αμείλικτος, εγκεφαλικός, πικρός, ευφάνταστος (αν και η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία). Παθιασμένος με τους χάρτες που του μιλάνε κι αυτός τους διαβάζει, τους ακούει, συνομιλεί μαζί τους και τους αναδιατάσσει σύμφωνα με τη συγκυρία και τα τεκταινόμενα.
Λάτρης της αναπαράστασης. Μαέστρος των χρωμάτων και κατασκευαστής δικής του παλέτας (αυτά τα μοναδικά, τα χαντζοπούλεια, χρώματα, που προωθούν το μήνυμα του σκίτσου στα ενδότερα της πολιτικής ανθρωπολογίας και σε κάνουν να σκεφτείς και να ξανασκεφτείς).

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος συνεργάστηκε για τέταρτη φορά με τον Σταύρο Πετσόπουλο των εκδόσεων Άγρα για τα «Σκίτσα 2010-2013», μία επιλογή 256 γελοιογραφιών από τη δουλειά του στην εφημερίδα Τα Νέα. Η εκδοτική επιμέλεια, εκτός των άλλων, ανάδειξε με μοναδικό τρόπο την λαλίστατη χρωματική οικογένεια μέσα στην οποία κινείται ο σκιτσογράφος. Έργο σπουδαίο από κάθε άποψη.
Κι εμείς, πρωταγωνιστές, δευτεραγωνιστές και –κυρίως– κομπάρσοι, θύματα και θύτες των εξελίξεων, εκδρομείς του 20ού αιώνα και δρομείς του 21ου, βλέπουμε τη ζωή μας μέσα από τα μάτια ενός μεγάλου τεχνίτη κι, επιπλέον, ενός θαρραλέου συμπολίτη. Αλήθεια. Ποιος φοβάται το χιούμορ;

Το βιβλίο του Δημήτρη Χαντζόπουλου Στο Τούνελ θα παρουσιαστεί την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα στο Βιβλιοπωλείο Ιανός.