ΓΙΑ ΤΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Η επιστολή δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Η Καθημερινή στις 14/2/2012, τρεις ημέρες μετά την οργανωμένη καταστροφή του κέντρου της πρωτεύουσας.

Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία για να δείξει ότι δεν θα αφήσουμε την τρομοκρατία να μας πτοήσει είναι να προχωρήσει αμέσως, με δημόσια δαπάνη, στην ανακατασκευή του νεοκλασσικού κτιρίου του "Αττικόν" ακριβώς όπως είταν. Με τις δύο ιστορικές του αίθουσες, τα καταστήματα, τους χώρους του ορόφου.

Υπάρχουν άφθονες φωτογραφίες από όλες τις φάσεις της ζωής του κτιρίου, και λόγω των σχετικά πρόσφατων διαρρυθμίσεων και επισκευών θα υπάρχουν και τα σχέδια που θα δίνουν μια πολύ ολοκληρωμένη εικόνα του.

Θα συμβούλευα δε, να αποφευχθούν δηλώσεις του τύπου "δεν υπάρχουν λεφτά" διότι μπορεί να προκληθεί καταιγισμός από καταγγελίες για σπατάλες –το διαδίκτυο "έχει ανάψει" από τα μηνύματα που κυκλοφορούν και αναφέρονται σ' αυτές (από επιπλώσεις γραφείων μέχρι συμβούλους πρώην αρχηγών πρώην κομμάτων) χωρίς να διαψεύδονται από εκείνους τους οποίους αφορούν.

Αναστάσιος Κ. Αντωνόπουλος, 13/2/2012

Ο Α.Α. υπογράφει και την επιστολή των Ελλήνων πολιτών προς τον πρωθυπουργό, μία πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Εταιρείας Πανόραμα και του Αρχείου του Πανοράματος (Α.ΠΑΝ.), αμέσως μετά την πρωτοφανή καταστροφή. Οι 118 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν έως το απόγευμα της Παρασκευής 17/2 δημοσιεύονται σε άλλη στήλη της Ιστοσελίδας μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ολυμπία και ολύμπια αταραξία ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ »