35 Χρόνια Πανόραμα


ΠλάιΠολιτιστική Εταιρεία Πανόραμα και Αρχείο

Νοέμβριος 1985 – Νοέμβριος 2020

Τριάντα πέντε γεμάτα χρόνια. Με πάρα πολλές δραστηριότητες, πάρα πολλές παραγωγικές ώρες, πολλές χαρές, πολλές αγωνίες, πάρα πολλές αντιξοότητες, εκπλήξεις, περιπέτειες, στενοχώριες, πολλά γέλια και μεγάλες συγκινήσεις που μοιραστήκαμε με συνεργάτες, εθελοντές, συνδρομητές και φίλους. Τριάντα πέντε γεμάτα χρόνια. Φωτεινά. Αποδοτικά. Δύσκολα. Πανοραμικά. Πολλά τα κοινά βιώματα, πάμπολλες οι κοινές εμπειρίες, αμέτρητες οι διηγήσεις, όμορφες αναμνήσεις. Εκθέσεις, κύκλοι διαλέξεων, εκδόσεις, ξεναγήσεις και ταξίδια, εξερευνήσεις, πολιτιστικές ανταλλαγές, εκδηλώσεις, φαγοπότια, σεμινάρια, τόνοι πανοραμικών σημειώσεων. Μας βαραίνουν οι απώλειες, μας εμψυχώνουν τα θερμά λόγια, η συμπαράσταση, η απήχηση της δουλειάς μας, η εμπιστοσύνη και η εκτίμηση, οι φιλικές χειρονομίες. Μας εμπνέει η αίσθηση της δημιουργίας ενός κοινού τόπου, ο οποίος διέπεται από τον σεβασμό σε βασικές αξίες, κοινωνικές, ηθικές, αισθητικές.

Η αντίληψη μας για το Πανόραμα ήταν και είναι η συνεχής επιδίωξη του να ζει κανείς εν κοινωνία. Με σεβασμό στο περιβάλλον, τον άκτιστο και τον κτιστό κόσμο. Να ζει συνειδητά. Που σημαίνει να θέλεις –να τολμάς, να διεκδικείς, να αγωνίζεσαι– για να δεις την τρίτη διάσταση των πραγμάτων, όπως γινόταν με εκείνη την επαναστατική κατασκευή του 1792 που ονομάστηκε «πανόραμα». Και ανοιχτά τα μάτια της ψυχής.

>>>>>>>>>>>> ΔΕΙΤΕ στο pdf το εορταστικό τεύχος των ΝΕΩΝ για τα 35 χρόνια της Πολιτιστικής Εταιρείας Πανόραμα

pdfΝΕΑ_Πανοραμα_ΔΕΚ_2020.pdf

Στη φωτογραφία: «Εστία Πολύολβος» Είναι το κεντρικό θέμα από ένα μεγάλο μάλλινο υφαντό, καμωμένο στη βυζαντινή Αίγυπτο τον 6 ο αιώνα. Από τη Συλλογή Υφασμάτων του Dumbarton Oaks Research Library and Collection, Washington DC / Ερευνητικό Κέντρο και Μουσείο του Χάρβαρντ, Ουάσιγκτον

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Συναντήσεις μελών