Την Πρωτοχρονιά 2021


ΠΛΑΪΜυσταγωγία στην Επίδαυρο. Μυσταγωγία με τον Λεωνίδα Καβάκο. Μυσταγωγία με έργα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.

Στο μεγαλύτερο θεραπευτήριο του αρχαίου κόσμου, τόπο λατρείας του θεού Ασκληπιού, ο Λεωνίδας Καβάκος στάθηκε μόνος του στην ορχήστρα του αρχαίου θεάτρου, τον περασμένο Ιούλιο, αντιμέτωπος με αυτό το κοχύλι που περικλείει τα επιτεύγματα και τις εμπειρίες της ανθρωπότητας, για να ερμηνεύσει έργα του Μπαχ και να μοιραστεί μαζί μας μια σπάνια μουσική προσευχή.
Αυτή τη μοναδική συναυλία μας προσφέρει τώρα διαδικτυακά για δύο ημέρες το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου την Πρωτοχρονιά. Η μετάδοση της συναυλίας θα αρχίσει το απόγευμα της Παρασκευής 1 Ιανουαρίου 2021 στις 17.00 και θα παραμείνει διαθέσιμη για 48 ώρες στο You Tube.
Πρόγραμμα της συναυλίας: Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ (1685-1750): Παρτίτα αρ. 3 για σόλο βιολί σε μι μείζονα, BWV 1006. Σονάτα για σόλο βιολί αρ. 1 σε σολ ελάσσονα, BWV 1001. Παρτίτα αρ. 2 για σόλο βιολί σε ρε ελάσσονα, BWV 1004. Διάρκεια 70 λεπτά.
Μια εμπνευσμένη πρωτοβουλία του Φεστιβάλ για να αρχίσει μαγικά η νέα χρονιά. Γιατί μόνο με τη μαγεία μπορούμε να αποδράσουμε.

Φωτογραφίες από τη συναυλία στην Επίδαυρο τον Ιούλιο 2020: ©Stavros Habakis - GALLERY

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η «Σχεδία» μας