Στο Ναύπλιο στις 12/10

1 AR PLI original 77c745fbc9Ολοήμερο στο Ναύπλιο με τη Μάχη Καρανίκη
Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου

Θα επισκεφθούμε το θαυμάσιο Αρχαιολογικό Μουσείο και τη μόνιμη έκθεση του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος (ΠΛΙ). Η έκθεση είναι αφιερωμένη στις συλλογές του Ιδρύματος, που αριθμούν σήμερα περίπου 45.000 αντικείμενα. Σε μια ελεύθερη και τολμηρή εγκατάσταση, στην οποία διαγράφεται η πορεία από τον 19ο στον 21ο αιώνα, επιλεγμένα αντικείμενα σε θεματικές ενότητες μας ταξιδεύουν στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον του ελληνικού ιστορικού χώρου και χρόνου.

Και θα καταλήξουμε στο ΦΟΥΓΑΡΟ, έναν πολύ ενδιαφέροντα και ζωηρό πολιτιστικό χώρο που αναβίωσε μία παλαιά βιομηχανική μονάδα, η οποία λειτούργησε από το 1911 μέχρι το 1957 (και ίσως οι περισσότεροι πανοραμικοί να μην ξέρουν ότι από το 1936 μετέχει στην Ανώνυμη Εταιρεία και η οικογένεια του δικού μας Κωστή Σκιαδά, που ζούσε τότε στο Κάιρο). Εκείνο το εργοστάσιο επεξεργασίας ντομάτας, που μετονομάστηκε σε Γεωργική Βιομηχανία Κονσερβών «Ανθός Ναυπλίου», στεγάζει το ΦΟΥΓΑΡΟ, που συμπληρώνει φέτος τον Οκτώβριο έξι χρόνια λειτουργίας και τα γιορτάζει, σε συνεργασία με το ΠΛΙ, με μια σημαντική αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στον Γιάννη Τσεκλένη, τον ευπατρίδη της ελληνικής μόδας.
Η έκθεση «Tseklenis – Τα χρόνια της Μόδας», που θα διαρκέσει από τις 7/10 έως τις 25/11/2018, εστιάζει στο έργο του σχεδιαστή μέσα από συλλογές ρούχων και υφασμάτων του, ξεκινώντας από το 1965, όταν λανσάρει την πρώτη του συλλογή, και καταλήγει στο 1991 με την οριστική αποχώρησή του από τον κόσμο της μόδας. Θα μας ξεναγήσει ο Δημήτρης Ξανθούλης, επιμελητής της έκθεσης.

2 AR TSEKLENIS nΑναχώρηση στις 8:45 το πρωί από την πλατεία Ρηγίλλης (για επόμενες στάσεις στη διαδρομή: συνεννοηθείτε με το γραφείο). Επιστροφή γύρω στις 6:00 το απόγευμα, με τις αντίστοιχες στάσεις για όποιον θέλει.
Εγγραφείτε εγκαίρως. Μέιλ: info@apan.gr Τηλέφωνο: 210-72 19 825

>>>>>> Στην Αργολίδα θα ξαναβρεθούμε για μία ολοήμερη ξενάγηση στο Άργος και την Επίδαυρό με την Χρυσή Καραϊωσηφίδου το Σάββατο 3/11. Δείτε στο pdf όλο το πρόγραμμα του Πανοράματος για τον Οκτώβριο-Νοέμβριο 2018.

«Tseklenis – Τα χρόνια της Μόδας»
Αναδρομική έκθεση στο ΦΟΥΓΑΡΟ
Επιμέλεια: Δημήτρης Ξανθούλης 
Γενική εποπτεία έκθεσης: Ιωάννα Παπαντωνίου
Σχεδιασμός: Σταμάτης Ζάννος Σύμβουλος: Νόλη Μωυσή
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο 11πμ-2.30μμ & 5.30-10μμ, Κυριακή 11πμ-8μμ.

pdfPROGRAMMA_Panorama_Oct_Nov_2018.pdf

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βυζαντινή Μάνη Στη Χάλκη »