Στην Τήνο

tinos marmato 2Ένα από τα μουσεία που ανήκουν στο Δίκτυο Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς (Π.Ο.Ι.Π.) είναι αφιερωμένο στη μαρμαροτεχνία. Βρίσκεται στον Πύργο, το κατεξοχήν μαρμαροχώρι της Τήνου, και λειτουργεί υποδειγματικά από το 2008 –όπως όλα τα μουσεία του Π.Ο.Ι.Π. Ο Αχιλλέας Χατζηκωνσταντίνου, στο άρθρο του με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ένα μουσείο-υπόδειγμα, αφιερωμένο στην τέχνη του μαρμάρου, του ‘χρυσού’ των Ελλήνων» κάνει μία σύντομη παρουσίαση και μας προτρέπει ενθουσιωδώς να το επισκεφθούμε.

Μια θαυμάσια ιδέα για ένα από τα Σαββατοκύριακα του γλυκύτατου Σεπτέμβρη σε ένα νησί εξαιρετικής ομορφιάς, όπου το μάρμαρο έχει παιδέψει κι εκπαιδεύσει πλειάδα μαρμαράδων, μαρμαροτεχνητών και γλυπτών.

 

 

 

pirgos pinakida

pdfΑχιλλέας Χατζηκωνσταντίνου, Το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στην Τήνο

 

>> Στην ψηφιακή έκδοση του περιοδικού Αρχαιολογία (όπου θα βρείτε πάρα πολλά θέματα και νέα σχετικά με τον πολιτιστικό και αρχαιολογικό πλούτο της Ελλάδας) βρήκαμε και μία δημοσίευση για τους «Τηνιακούς φεγγίτες στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας».

>>> Με την ευκαιρία, κι επειδή πολύς κόσμος που αγαπάει την Τήνο την ανακαλύπτει βήμα βήμα, δείτε από εδώ και μία σύντομη βιβλιοπαρουσίαση του έργου των R. Étienne, Ν. Κούρου, Ε. Σημαντώνη-Μπουρνιά, «Η Αρχαία Τήνος»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Θράκες θαμμένοι με τις άμαξες και τ’ άλογα τους