Νέα 2023

Στο Μουσείο Fitzwilliam

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 17-08-2023

«Νήματα, κεντήματα, βράκες και φουστάνια που χορεύουν» είναι ο τίτλος και «Η ζωντανή Συλλογή του Ανδρέα Πέρη Παπαγεωργίου» ο υπότιτλος. Πρόκειται για ένα πολύ σύντομο βίντεο που φτιάξαμε με καλούς φίλους για έναν ηλικιωμένο συλλέκτη που ζει στη γενέτειρα του, τη Λίμνη Ευβοίας. Αξιοσέβαστος, πάντα γελαστός, μνήμες κι εμπειρίες απίστευτες στα χείλη του (δίπλα στη Ραλλού Μάνου, τον Νικολάου, τον Χατζιδάκι, τον Κουν, τον Μόραλη, το «Καταραμένο φίδι»)… Το βίντεο προβάλλεται σε μία έκθεση που οργάνωσε το Μουσείο Fitzwilliam του Πανεπιστημίου Cambridge.

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντίνος Σπ. Στάικος

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 04-04-2023

Ο αρχιτέκτονας και ιστορικός του βιβλίου, ο εμπνευσμένος και ολόψυχα αφιερωμένος και τόσο παθιασμένος άνθρωπος των βιβλιοθηκών, ο έμπειρος αρχιτέκτονας για τη συντήρηση ιστορικών κτισμάτων, έχτισε κιβωτούς για να σωθούν οι γνώσεις της ανθρωπότητας. Έφυγε πριν ξεμυτίσει καλά-καλά η φετινή άνοιξη.

Διαβάστε περισσότερα

Έρχονται τα Φώτα

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 05-01-2023

Κάλαντα από όλη την Ελλάδα για τα Θεοφάνεια, τη μεγαλύτερη εορτή της Ορθοδοξίας μαζί με το Πάσχα. Κάλαντα που ξεχνιούνται κάθε χρόνο και περισσότερο, καθώς το νόημα των γιορτών έχει μεταλλαχθεί – ή μετεξελιχθεί, όπως θα έλεγε κάποιος νεωτεριστής. Ας χαρούμε μια όμορφη παράδοση.

Διαβάστε περισσότερα