Ξενάγηση στο Ισλαμικό Μουσείο του Μπενάκη

islamiko1Ένα από τα πλουσιότερα ισλαμικά μουσεία στον κόσμο διαθέτει σπάνια έργα (μεταξύ των οποίων οι ξυλόγλυπτες πόρτες από τη Βαγδάτη, αλλά και τα σπαράγματα μοναδικών κεραμικών από τη Φοστάτη / Κάιρο, επιτύμβιες επογραφές, περσικά μεταξωτά και πολλά άλλα). Ένα μουσείο που παρουσιάζει με χάρτες τις διαφορετικές εποχές και περιοχές ανάπτυξης του ισλαμικού πολιτισμού.

Θα έχουμε τη χαρά να μας ξεναγήσει η Άννα Μπαλλιάν, ιστορικός της τέχνης, υπεύθυνη για την οργάνωση του Μουσείου, την έκθεση των πλούσιων συλλογών του και την έκδοση του οδηγού στις συλλογές, την οποία και ευχαριστούμε πολύ

Το πρωί της Παρασκευής 29 Μαΐου

islamiko2

Θα συναντηθούμε στις 11.15 στην είσοδο του Μουσείου. Η ξενάγηση θα διαρκέσει μιάμιση ώρα.

Ομάδα μέχρι 25 άτομα. Προτεραιότητα έχουν όσοι παρακολούθησαν τις διαλέξεις με θέμα την Πρώιμη Ισλαμική εποχή (φέτος τον Μάρτιο). Εγγραφείτε εγκαίρως.

Ελπίζουμε το φθινόπωρο να γίνει μία επανάληψη που θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν οι απογευματινοί, αλλά προς το παρόν τα ωράρια του Μουσείου έχουν περιοριστεί (λόγω της οικονομικής στενότητας του Μπενάκη). Λάβετε υπόψη σας ότι το μικρό εντευκτήριο στη βεράντα δεν λειτουργεί. Ανοικτό θα είναι το μαγαζί, από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε και τον πολύ κατατοπιστικό Οδηγό (με μια γενική εισαγωγή σε όλες τις ισλαμικές εποχές).

Διεύθυνση: οδός Αγίων Ασωμάτων 22 και Διπύλου. Μπορείτε να έρθετε με το Μετρό, στάση Μοναστηράκι.